BİTKİSEL EV KOZMETİKLERİ

Biz kadınların en büyük meraklarından biridir kozmetikler,almayı kullanmayı severiz,fakat aldığınız kozmetikler içinize sinmiyorsa,off çok pahalı diyorsanız yada kendiniz yapmak istiyorsanız işte doğru yerdesiniz.Zaman içinde bu sayfalarda pek çok bakım ürününün yapılışını bulabileceksiniz.

  1. Peelingler
  2. Cilt Temizleyiciler
  3. Maskeler
  4. Tonikler
  5. Nemlendiriciler
  6. Özel Tarifler

3 yorum:

B. dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. O kadar mutlu oldum ki blogunuzu bulduğuma. Şimdiye kadar sadece bir göz atabildim, içeriğin hepsini okuyamadım. Daha önce yine internette bir kadın sitesinde katı sabunların nasıl sıvı sabuna dönüştürülebileceğini okumuştum, uyguladım da. İyice kurumuş olan katı sabunlar rendelenir, biraz su eklenerek, kaynayan suyun olduğu bir tencerenin içine ayrı bir kapta koyularak pişirilir. Böylece rendelenmiş sabun erir ve sıvı sabununuz olur. Ancak o sabun zamanla katılaşma eğilimine giriyo, acaba sizin bildiğiniz daha etkili bir uygulama var mı? Belki siz kendiniz sıvı sabun yapıyorsunuzdur :-) Bir de boraks nerden satın alınır? Temizlik malzemeleri satılan yerlerde bulunur mu? Siz nerden alıyorsunuz? Çok soru = çok merak :-)

Bitki Cadısı dedi ki...

Berna,sıvı sabun yapıyorum,tarifini buradan vereceğim,ancak mesajınızı oldukça geç gördüm .,yarın yolculuğa çıkıyorum,döndüğümde tarifi yazacağım.boraksı ise aktarlardan ve eczanelerden bulabilirsin.Küçük aktarlarda olmuyor büyük dükkanlara bakmanı tavsiye ederim.(İstanbul'da mısır çarşısı aktarlarında mevcut)Ayrıca labarotuar mlz.satan yerlerde de olabiliyor.

Yasemin Erdin Tavukçu dedi ki...

merhaba,
ne güzel bilgiler bunlar..
iki sorum var :)
bebek şampuanına alternatif bir tarifiniz var mı?
ben onlara da pek güvenemiyorum..
ve
vücut kremi için bir yerde zeytinyağı yazmışsınız??
banyo sonrası zeytinyağı?? vücut kremi için alternatifiniz var mı?

ne güzel sizi bulmak :)

sevgiler
teşekkürler