ÖZEL TARİFLER

OKSİJEN UYGULAMASI

Oksijen cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur,bu tarifi uygulamadan hemen önce hazırlayınve kullanın.
Malzemeler;
1/8 bardak yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı beyaz kil
1çay kaşığı gül taç yaprağı
1 çorba kaşığı oksijenli su
3 çorba kaşığı su

Yapılışı;

Bir blendırda yulaf ezmesini biraz iri taneli olacak şekilde öğütelim,Bademleri öğütelim ve eleyelim ve gül taç yapraklarıyla birlikte bu üçünü iyice harmanlayalım daha sonra bu karışıma oksijenli su ve suyu karıştırarak bir hamur haline getirelim.Hafif dairesel hareketlerle yüzümüze göz ve ağız çevresi hariç maske gibi uygulayıp 5 dakika bekletelim.Süre sonunda yüzümüzü soğuk ile durulayalım.

Sedef Hastalığı, Egzama ;
Bu yağ karışımı sedef hastalığı, egzama ve günlük döküntüler ile oluşan kaşıntılı ve ağrılı döküntülerin belirtilerini tedavi etmek içindir. Aynı zamanda iyi bir banyo ve masaj yağıdır.
Kullanımı şu şekildedir hazırladığımız yağı,direkt kaşınan, kuru , ağrılı lekelere uyguluyoruz.Ayrıca sıcak banyo suyuna 2 çorba kaşığı katabiliriz. Normal ve kuru ciltler masaj yağı olarak kullanabilirler.Yatıştırcr ve nemlendirici bir etki bırakır.

Yapılışı ; 2 bardak kuru Calendula officinalis (Portakal nergisi, Aynısafa)çiçeği ,eğer tazesi kullanılacaksa 3 bardak çiçek soldurulmuş olarak kullanılacak.
1 Lt. sızma zeytinyağı
1çorba kaşığı E vitamini yağı

Zeytinyağını bir tencereye koyup ocağın en küçük bölümüne oturtup altını iyice kısıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz(çok kızdırıp kaynatmayacağız) daha sonra bitkileri ilave edip iyice karıştırıyoruz.Ağzını örtmüyoruz. Ateşin üzerinde 12 saat kalması en iyi neticeyi almanızı sağlar ama şartlarınız uygun değilse 5 veya 6 saat tutmanız gerekir,yaklaşık 2 satte bir karıştırın.Daha sonra Temiz bir naylon çorabı süzgeç gibi kullanarak yağı bir kavanoza dolduralım en son kalan bitkileride ilave edip iyice sıkalım ve E vit. yağını bu yağa ekleyelim. Yağı buzdolabında saklayın ve 6 ay içinde tüketin.
son derece faydalı bir tariftir, daha sonra sedef hastalığının tedavisi için kullanılan bir merhem tarifinide vereceğim.

GENÇLİK İKSİRİ

Bu tarif aşırı koyu cilt lekelerini açmak, kuru , pul pul olmuş cildi yenilemek ve arıtmak, ince çizgi ve kırışıklıkları azaltmak(devamlı kullanmak suretiyle, cilt gerginliğini yeniden sağlamak için birebirdir.Biraz pisce bir uygulama olduğunu baştan söylemeliyim.En iyisi banyo da yapmak,karışımı yüzünüze (göz çevresi hariç), tüm vucudunuza,dirsekler ,topuklar ve ellerinize uygulayabilirsiniz.5-15 dakika bekletinve sonra durulayın.kurunduktan sonra nemlendirici kullanın.(zeytinyağı iyi bir nemlendirici ve besleyicidir.) gelelim malzemeye, liste basit.1/2 bardak Chianti şarabı1 bardak taze koyu yoğurt.orta boy bir kasede ikisini çırpın ve uygulayın kalan olursa buzdolabında 2 gün kadar dayanıyor.Chianti şarabını bilmeyenler için bir not:Toskana üretilen dünyaca ünlü bir şaraptır,şarapta kullanılan temel üzüm Sangiovese’dir, diğer önemli üzümler cannaiolo ve (chiantilare bazen konan) beyaz üzüm trebbianodur. Değerl,i ve özel bir şaraptır.Ülkemizde bulunmaktadır.bildiğim kadarıyla fiyatları 35 ila 60 ytl arası idi.

Hiç yorum yok: