GRİ SAÇLAR ESKİ RENGİNE NASIL DÖNER ?


Pek çoğumuz saçımızın grileşmesinden hoşlanmayız,bazıları ise özellikle beğenir ve onlara dokunmaz.Genellikle beyaz saçın yaşlı bir görünüm verdiği düşünülür.Saçlar boyanarak bu görüntü kapatılmaya çalışılır.Bu gün sizlere saçlarınızı eski rengine döndürmeye yarayacak bazı tarifler vereceğim.İlk önce saçlarımızın neden grileştiğinden bahsedelim.Saça rengini veren melanosit pigmentleridir ve saçta 2 çeşit bulunur.Melanositler farklı sebeblerle (yetersiz beslenme,sigara,genetik vb)pigment üretimine son verirler ve sayıca azalırlar böylece saç grileşmeye başlar.Vereceğim tarifler bir gecede mucize yaratmaz ancak düzenli kullanımda saçlarınızı eski haline döndürebilir.Gri saç tedavisinde kullanılan bitkilerimizden biri Embica officinalis yani hint bektaşi üzümüdür.Genellikle amla adıyla bilinir.Bu bitki çok güçlü bir antioksidandır.saçların erken beyazlamasını ve dökülmesini önler.saçlar henüz beyazlaşmaya başladığında kullanılırsa daha etkilidir.saç pigmentasyonunu arttırır.Amla yı şu şekilde kullanacağız:5-6 adet kuru meyveyi parçalayıp, hindistan cevizi yağının içine koyacağız.Hafifçe ısıtacağız daha sonra koyu renkli bir şişeye koyacağız.(4 bardak kadar hindistan cevizi yağına ,5-6 adet amla yeterli oluyor).Haftada 1 gün saç derisine bu yağ ile masaj yapacağız ve 1 saat bekleticez.bu sırada saçımıza sıcak havlu sarabiliriz.Daha sonra hafif bitkisel bir şampuan ile yıkayıp duruluyoruz.Yine bir kaç adet amlayı parçalayarak akşamdan bir miktar suda ıslayalım ve sabaha kadar tutalım.sabah bu su ile saçları durulayıp biraz bekletelim ve sonra şampuan yapalım.
Gri saçlar için bir diğer formül ise şöyle ;100gr lor peynirini iyice ezelim ve içine 1,2gr.karabiber ilave edip iyice karıştıralım .Saç derisine uygulayıp 1 saat bekletip durulayalım bu uygulamada yine hafta da bir yapılıyor.
Bu arada Emu yağı (devekuşu yağı)da bu konuda çok etkili,özellikle B vitaminleriyle kombin olarak kullanıldığında saçlardaki pigmentasyonu arttırıyor ve saçların kendi renginde kalmasını sağlıyor.Bu yağ omega -6 ve 9 açısından oldukça zengindir.yüksek oranda A,E vitamini ve yağ asitleri içerir.Emu yağıyla haftada bir saç diplerimize masaj yapıyoruz ve 1 saat bekletiyoruz,daha sonra duruluyoruz.
Bu formüllerden sonra saçlarınızdaki beyazları dert etmezsiniz herhalde.
Not:yağ ve bitki alırken lütfen dikkatli olun.Yağın saf olmasına dikkat edin,Bitkilerinizi güvenilir satıcılardan alın.

8 yorum:

SEMYIL dedi ki...

sevgili bitki cadısı :))) uzun zamandır blogunuzu takipteyim ama nedendir bilmem yorum yazmamıştım.
verdiğinizve bizimle paylaştığınız pratik ve güzel bilgiler için
teşekkürler.
herşey gönlünüzce olsun :))

SEMYIL dedi ki...

http://www.beraberblog.blogspot.com/
blogumuza da bekleriz:))

pauper dedi ki...

merhaba 5 yaşında bir oğlum var. saçları beyazlamaya başladı. Doktorumuz "yapacak birşey yok babasınında 16 yaşında beyazlamış dedi.Ama bir annne olarak da acaba benden kaynaklanan birşey mi diye üzüldüm açıkçası.. bu dediklerinizi oğlumda denemek istiyorum

Bitki Cadısı dedi ki...

pauper,bunlar hiç bir yan etkisi olmayan tarifler deneyebilirsiniz,zaten özellikle erken beyazlayan saçlarda ve başlangıç aşamalarında daha etkili.detaylı bilgi için bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

erozyon dedi ki...

bitki cadısı çok şirin ve sıcak bir blog. ilk olarak bir kaç gün önce girdim blogunuza, uykumun kaçtığı o gün bir çok yazınızı okudum. pratik bilgiler, eğlenceli yazılar var. başarılarınızın devamını dilerim.
http://www.erozyon.info
selda

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Benimde alınlardan başladı beyazlar.Öneriler için teşekkür ederim.

Sevgiler*

Oglak Kizlari dedi ki...

Ah keşeke 10 yıl önce bu yazıyı okusaydımmmm..

hayıflanan anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

Benim merak ettiğim bu yöntemleri deneyen ve işe yaradığını gören var mı? Varsa yazsın lütfen...