Anti-Aging Ve Bitkiler

İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla bayağıdır uğrayamadım bloguma ama işte geldim, daha evvel bahsini açtığım anti-aging bitkilerine devam etmek istiyorum,gelen maillerde bu konu hep soruluyor.Bu gün tek bir konuyu değil kısa kısa konunun tüm bölümlerini anlatmaya çalışacağım.
Önceki yazımda,mental zayıflamaya karşı olan bitkilerden bahsetmiştim.Bu günde sağlıklı kalp fonksiyonları için ne gibi destekler kullanabiliriz,bu konuda bitkilerden nasıl yararlanırız onları inceleyelim.
Uzmanlar, istisnalar haricinde kalp hastalıklarının genel olarak yaşam tarzından kaynaklandığını düşünmektedirler. Stres,sigara,doymuş yağların bol kullanıldığı diyetler ve egzersiz yokluğu genel sebebler arasındadır.Kalp hastalığı ile ilgili ne yazık ki sihirli reçeteler yoktur,ancak bu hastalıktan kaçınmak istiyorsanız işe önce yaşam tarzınızı değiştirmekle başlamalısınız. Kalbimizin sağlıklı kalması için bize yardımcı olacak bazı bitkilerde mevcuttur.Bitkilerin yanı sıra E vitamininin ve folik asit kullanımınında yararlı olduğunu söylüyor uzmanlar.
Alıç: Kalp yaşlanmayla beraber dereceli olarak pompalama aksiyonunun bir kısmını kaybeder,bunun sonucu etkili kan dolaşımı yapılamamasıdır. Alıç kalbin bu pompalama fonksiyonunu destekleyen bir kardiyotoniktir.Almanya'da, digitalis ilaçlarına ihtiyacı olmayan fakat hafif bir destek gereksinimi olan hastalara rutin olarak reçete edildiğini duymuştum.
Bu bitki kalbe kan akışını geliştirir ve tansiyonu düşürür.

Yeşil Çay: C ve E vitaminlerinden bile daha güçlü antioksidanlar olanpolifenoller içerir.Değişik çalışmalar göstermiştirki çay kullanan insanlar,kullanmayanlara göre daha az kalp hastalığı geçiriyorlar. Yeşil çayda ki polifenollerin LDL kolestrolün oksidasyonunu önlediği düşünülmektedir.Ayrıca günde 4 bardak yeşil çay içmek bizi kansere karşı da koruyor.Bu konu da bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Üzüm Çekirdeği :Son günlerde çok popüler olan üzüm çekirdeğinin ünü haksız değildir. Etkili antioksidanlardan olan bioflavonaidler içerir.LDL'yi oksidasyondan korur ve damarlarda plak oluşumunu engeller. Kılcal damarları güçlendirmek için C vitamini ile sinerjik olarak çalışır.Flavonoidler, doğal anti-iltahapsalardır,arterlerin sertleşmesine yol açabilecek damarlardaki iltihaplanmayı da önlemeye yardım eder.Üzüm çekirdeği değişik formlarda piyasada bulunmaktadır,ancak üzüm çekirdeği kullananlar üzüm yemeyi kesmesinler üzüm kabuğunda da kalbimiz için yararlı özel bileşikler bulunmaktadır.

Keten Tohumu: Çok iyi bir omega 3 kaynağıdır,total kolestrolü düşürür,trigliseriti azaltır,ve damar tıkanıklıklarını önler ,yükseldiğinde kalp hastalığı ve felç riskini arttıran protein homosistein kan düzeylerini düşürür. Kanserin bazı türleri içinde koruyu olarak iş görür.(Bu konuya daha sonra değineceğim.)

Zerdeçal: köride de bulunan ve ona sarı rengi veren bitkidir. Karaciğerin safra üretimini stimüle ederek fazla kolestrolü tüketir ve kolestrol düzeylerini düşürür.Doğal bir kan incelticidir ve kalp krizlerine neden olabilen pıhtıların oluşumunu önler.Yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tip II Diyabeti Ve Ensülin Direnci

Diyabet, kanın yiyeceklerde bulunan karbonhidratları, şekeri, ve nişastayı kullanma yetersizliği ile karakterize olan biyokimyasal bozukluklar grubunu ifade eder.Vucut tarafından yavaş parçalanan yiyecekler bu hastalık riskini azaltmaya yardım eder .(Mercimek,soya fasulyesi ,baklagiller ) Ayrıca son yıllarda yapılan başka bir çalışma ,sodayı fazla miktarda tüketen kadınların ensülin direnci geliştirmeye yatkın olduğunu göstermiştir.
Yine, Hollanda'da yapılan bir çalışma balık yiyenlerin yemeyenlere göre,hafif diyabet hastalığı geliştirme riskinin azaldığını göstermiştir.Balıkta bulunan omega 3 yağ asitleri keten tohumu yağında da bol miktarda bulunur.
Köri, kan şekerini kontrol etmeye yardım eden bir mineral olan krom açısından zengin bir baharat karışımıdır.
Sarımsakla ilgili yapılan çalışmalarda ise kan şekeri düzeyini düşürmeye yardım ettiği belirlenmiştir.

Sağlıklı gözler ve güçlü görüş
Belli yaşlardaki insanlarda yaygın iki çeşit görme problemi bulunur,Katarakt ve maküler dejenerasyon.
sağlıklı göz ve görüş gücünü korumak için sebze ve meyvelerde bulunan C ve E vitaminleri bize yardım eder.Yağlı bir diyet arterlerin tıkanmasına yol açarak göze giden kan akışını zayıflatır ve maküler dejenerasyona sebeb olabilir.
Kadife Çiçeği,lutein açısından zengindir. Lutein görüşü korumak için hazırlanan bir çok bitkisel formülde kullanılır.Yapılan çalışmalar lutein ve zeathanthin açısından zengin yiyecekler tüketen kişilerde maküler dejenerasyon riskinin düştüğünü gösterir.Lutein ve zeathanthin karotenoid ailesindendir,sarı renkli meyve ve sebzelerde bulunur(Bal kabağı gibi)
Yaban mersini, gözlere mikrosirkülasyonu korumak için yardım eden Antosiyanidler içerir.Antosiyanidler, gözün ışığa alışmasına yardım eden retinal pigmenti yeniden canlandırmaya yardım edebilir.

Bu günlük benden bu kadar umarım bu bilgiler işinize yarar, bu konuya güçlü kemikler ve seksüel canlandırıcılar ile devam edeceğim.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

2 yorum:

embir dedi ki...

süpersin işte süperrr, şimdi gençleşme zamanıdır :)))

Bitki Cadısı dedi ki...

Embir çok tatlısın.:))