DOĞAL ANTİBİYOTİKLER / 2

Sarımsaktan sonraki en güçlü antibiyotik bitkilerden biride adaçayıdır.Dizanteri,boğaz ve üst solunum yolu hastalıkları için idealdir.Haricen mikrop kapmış yaralar içinde kullanılır.
Streptococcus pneumoniae,staphylococcus aureus,haemophilus influenzae,pseudomonas aeruginosa,escherichia coli,candida albicans,salmonella türlerine karşı etkilidir.Esans yağı geniş yelpazeli bir antibiyotiktir.

Çayının hazırlanışı;250 ml.suya 2 çay kaşığı kuru bitki yaprak koyup 15 dakika demliyoruz.Süzdükten sonra bal ve limon ilavesiyle tatlandırabilirsiniz.Boğaz enfeksiyonları ve ateş için günde 3 kere gargara olarak kullanın ve için.

Yan etkisi; Emziren kadınlarda süt salgısınıazaltır ve hatta durdurur.Hamilelik süerecinde düşüğe sebeb olabileceğinden kullanımı önerilmez.

ZENCEFİL:Genel olarak soğuk algınlığı ve gribin tedavisinde tercih edilen bir bitkidir.Yüksek miktarlarda bile kullanımı emniyetli ,tadı oldukça iyidirbu nedenle çocuklar içinde faydalıdır.
Zencefilin öksürük önleyici (antitüssif) etkisi kodeininkini andırır,oldukça güçlü balgam sökücü ve antihistamin etkileri hava yolları salgılarını inceltir ve atılmalarını kolaylaştırır,bu sebeble üst solunum yolu hastalıkları için mükemmel bir bitkidir.Bunun yanı sıra ağrıyı azaltır,bağışıklık etkinliğini uyarır,iltihabı azaltır ve terlemeyi arttırır ve ateşin düşmesine yardım eder.Bulantı önleyicidir.Ayrıca yanıklar içinde idealdir.Taze zencefilin özsuyu bir pamuğa emdirilerek yanıklara uygulanırsa anında ağrı kesici etki gösterir,iltihaplanma ve su toplamasını azaltır ve enfeksiyonlara karşı antibakteriyel koruma sağlar.Vucutta geniş bir etki yelpazesine sahiptir, katarakt, kalp hastalığı, migren, inme, adet görememe, angina, atlet ayağı, bursit, kronik yorgunluk, soğuk algınlığı, grip, öksürük, depresyon, baş dönmesi, ateş,kısırlık, setleşme sorunları, böbrek taşları, Raynaud hastalığı, siyatik, tendinit ve viral hastalıkların tedavisinde etkili bulunmuştur.

Hazırlanışı:

Çay; 1.5 çay kaşığı kuru kök tozu,250 ml suda 10 dakika çok kısık ateşte kaynatılır.Akut dönem boyunca gün içinde içilir.
Bundan başka baharat olarak yediğiniz herhangi bir gıda içinde kullanabilirsiniz.

Yan etkisi; Hamilelikte yüksek miktarlarda almaktan kaçınmalıdır.

Antibiyotik bitkiler bu yazdıklarımla sınırlı değil elbette, ancak diğer bitkilerin çok önemli yan etkileri bulunuyor, bu sebeble yalnış veya aşırı dozda uygulamaya mahal vermemek için önlem olarak buraya yazmayı uygun görmüyorum.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

4 yorum:

3prenses dedi ki...

merhaba .devamlı ağrı çeken birisi olarak(romatoid artrit,shögren sendromu)ağrı kesici özelliği olan bitki varmı diye soracaktım.şimdiden teşekkür ederim,bu arada hoş geldiniz aramıza.

MAVİANNE dedi ki...

teşekkürler güzel bilgilere

iyi günler diliyorum

rumeysa dedi ki...

merhaba bitki cadısı, bitkilerle iyileşmeyi hedef edinmiş biri olarak blogunuzu çok beğendim. katkılarınız için teşekkür ediyorum.

babamın ayağında mantar vardı, o mantar bacağında bir enfeksiyona neden oluyor ve ateşle birlikte yatağa düşürüyor. iki seferdir 10-15 penisilin iğne ile iyileşebildi. şimdi tekrar başladı. ben de dün akşamdan beri sarımsak veriyorum. acaba bacağındaki iltihaplı enfeksiyon için önerebileceğin her hangi bir şey var mı? ayağındaki mantar da önemli tabi, ama acil olan bacaktaki diyebilirim.

kullanımda yapılabilecek yanlışlardan dolayı her şeyi yazamadığının farkındayım. ama neyi tavsiye edersen uymaya çalışacağım. şimdiden teşekkürler...

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Bu mevsimde bu bitki çayları iyi oldu teşekkürler..