Nihayet

Evet nihayet benim de bir bloğum oldu.Ne zamandır istiyorum böyle bir şey ama zaman bulamamıştım,şimdi biraz rahatladım da ben de bir şeyler yapmaya başladım,tabii ki benim ki acemi bloğu bazı ufak tefek hatalarım olabilir kusura bakmazsınız herhalde.
Bu gün size biraz mesleğimle ilgili bilgiler vereyim.
Biliyorsunuz ilaç bitkiler bu aralar çok popüler bende mevsimi geçmeden onlardan birinden bahsetmek istiyorum .

ÜZÜM:Bu meyve üzerine yapılan araştırmalar hemen hemen tamamlanmıştır.İçeriğinde diğer bileşiklerin yanı sıra resveratrol,elajik asit ve bor bulunuyor.Faydaları ise kısaca söyle; içindeki resveratrol sayesinde kardiyovasküler sistem üzerinde koruyucu etkisi var kolestrolü düşürüyor,kalp krizi ve felci önlemeye yardım ediyor.Üzümde bulunan elajik asit ise kanserojenleri etkisiz hale getiriyor.İçeriğinde ki diğer önemli madde bir mikro mineral olan bor ise menapozda ki kadınların östrojen seviyesini yüksek tutarak osteoporozu engelleyebiliyor.Ayrıca östrojen kalsiyumun emilmesi içinde gereklidir.
Üzüm suyu da aynı etkileri taşıyor.Kırmızı üzüm suyu şaraptakinden çok daha fazla resveratrol içeriyor.Daha da iyisi üzüm suyu sarhoş etmiyor ve çocuklarda içebilir.
Üzüm çekirdeği de iyi bir antioksidan kaynağı,bunu da yine salatalarda veya yoğurtla tüketebiliriz.Ayrıca üzüm çekirdeği yağını cilt bakım üzünlerimize ekleyerek cildimizde fark yaratabiliriz.

Bize bu kadar yararlı olan bir meyveyi tüketmekte geç kalmayalım diyorum ve üzüm suyu dolu bardağımı sağlığınıza kaldırıyorum.

3 yorum:

selda dedi ki...

sizinle böyle bir blogda tanışmak güzel çok faydalı bilgiler veriyorsunuz yazılarınızı daha fazla yazmanız gerekiyor okumaktan çok keyif aldım

nalan dedi ki...

birinciliği seldaya kaptırmışım hoşgeldin demek için
serapcığım blog dünyasına
hoş geldin.
Bize samimiyetin,bilgin ve sevginle çok şey katacağına inanıyorum

Bitki Cadısı dedi ki...

teşekkür ederim selda ve sana da teşekkürler nalan abla,desteğin ve yardımların için.