Anti-aging Ve Bitkiler 2

konuma geçen hafta kaldığım yerden devam ediyorum. Kadın ve ya erkak fark etmez bize gençliğimizi devam ettirmemizi sağlayan diğer önemli konu da kemiklerimizdir.Genelde elli yaşın üstünde görülen kemiklerin incelmesi ve zayıflaması ile karekterize olan osteoporosis oldukça önemli bir konudur.Sigara,alkol,doymuş yağlar ,soda ve kafeinden zengin diyetler yeni kemik oluşumu için gerekli olan kalsiyum ve magnezyumun vucuttan atılmasını sağlayabilir.Güçlü kemikler için,düşük yağlı süt ürünleri,soyalı yiyecekler meyve ve sebzeden zengin bir diyet işimize yarayacaktır. Yapılan son araştırmalarda,soyada bulunan östrojen benzeri maddelerin (isoflavonlar) kemik yapıcı kalsiyumu korumaya ve kemik kaybını azaltmaya yardım edebildiğini ortaya koymuştur.Yine üzüm çekirdeği ve yeşil çay da,kemikte ki önemli bir madde olan kolojeni korumaya yardım eden flavonidler içerir.Keten tohumunda bulunan omega -3 yağ asitleri ise kalsiyumu korumaya yardım ederek güçlü kemiklere sahip olmamızı sağlar.
Seksüel Canlandırıcılar
Uzmanlar güçlü ve sağlıklı bir vucudu korumanın en iyi yollarından birinin tatmin edici seks hayatı olduğunu savunuyorlar.Sigara ,alkol,kötü beslenme,egzersiz eksikliği,hastalığa bağlı bitkinlik,ağrıyan bir vucut aktif bir seks hayatı için destekleyici değildir.birazdan örnekleyeceğim bitkilerin hem tehlikeli yan etkileri yoktur hemde seks fonksiyonlarını restore etmekte işe yarar.
Avena Sativa; yabani yulaftan elde edilir,hem erkeklerde hem kadınlarda libidoyu arttırır.
Ginkgo Biloba ; Bu konuda çok ünlü olan bir ilaca benzer şekilde hem erkekte hem kadında jenital bölgelere sirkilasyonu geliştirirve erkeklerde yapılan çalışmalarda seksüel performansı arttırdığı gösterilmiştir. Sonuç verme süresi ilaçlara göre biraz uzundur,(Bir kaç hafta sonra sonuçları ortaya çıkar) ancak tehlikeli yan etkileri yoktur.

Bu yazıyı yazarken yararlandığım kaynaklar:sikora,R."Ginkgo biloba extract in the traphy of erectile dysfunction."Journal of uroloji 141:141-188a,1989
Mindell,Earl.Earl Mindell's herb Bible,Newyork,1992
Peterson,Nicola.Culpeper guide:Herbs and Health.London:webb&Bower,1989
Herbalgram:American botonical council tarafından yayınlanan bülten

2 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

teşekkürler
güzel bilgilere

orgu delisi dedi ki...

Kandiliniz kutlu olsun.