Doğal Antibiyotikler

Bu gün önceki yazımla bağlantılı bir konuda sizi bilgilendirmek istiyorum.Bilinçsiz ilaç kullanımı ve gelişen çevre şartlarıyla birlikte bakterilerde ilaçlara karşı direnç geliştirmiştir.Artık çoğu antibiyotik ne yazıkki bazı bakterilere karşı yetersiz kalmaktadır.Antibiyotiğe direnme yeteneğine sahip olan bakterilerin direnç bilgilerini aktarmak için kendilerine çekici özgün feremonlar salgıladıkları bilinmektedir.Bakteriler, plazmid denen özel DNA halkaları sayesinde direnç bilgilerini birbirlerine geçirerek yayarlar,sonuçta bir bakteri antibiyotikle karşılaşmamış bile olsa direnç bilgisine sahip olabilir. Antibiyotiğe en dirençli bakteri türleri şunlardır:

Enterococcus,Haemophilus influenzae,Mycobacterium tuberculosis,Neisseria gonorrhoae,Plasmodium falciparum,Shigella dysenteriae,Streptococcus pneumoniae,klebsiella pneumoniae,Escherichia coli,Salmonella.

Yazı başlığında doğal antibiyotikler dedim,peki neden doğal antibiyotikler ?

Bitkiler antibiyotiklerden çok daha karışık bir yapıya sahiptirler,mesela kuvvetli bir antibiyotik bitki olan sarımsakta 33 sülfür bileşiği,17 aminoasit ve daha birçok fitokimyasal vardır. Bir antibiyotik ilaç ise tek bir etken maddeden meydana gelmişlerdir yani tetrasiklin sadece tetrasiklin,penisilin ise sadece penisilindir,karışık bir yapısı yoktur.Bu sebeble bakterilerin ilaçlara direnç kazanmaları kolaylıkla meydana gelmektedir.Bahsettiğim sarımsak ise pekçok etken maddeyi bünyesinde barındır ve hepsi birbiriyle uyum içindedir.Yine civanperçeminde bu güne kadar 120den fazla değişik bileşik olduğu saptanmıştır. Kişi bu bitkiyi kullandığında vucuduna 120den fazla bileşiği almış olur,Eğer bu sayıda ilaç almış olsa kesinlikle ya zehirlenir veya ölür,ama bitkide bu durum meydana gelmez çünki içindeki fitokimyasallar birbirleriyle uyum içindedir,vucudumuzda bir sinerji yaratarak birbirlerinin etkilerini güçlendirirler.Bu karmaşık madde ile karşılaşan bakteri için direnç geliştirme oldukça zordur.

Yapılan çalışmalar sonucunda hangi bitkilerin kuvvetli antibiyotik etkisi olduğu artık bilinmektedir. Ben de yapılan araştırmalar doğrultusunda bu bitkileri ,hangi bakteriye karşı etkili olduklarını ve kullanım şekillerini sizlerle paylaşacağım. İşe hepimizin yakından tanıdığı sarımsakla başlayalım.



Sarımsak; Bu harika bitki,bakteri ve virüs öldürücü,antiseptik,parazit öldürücü,mantar öldürücü,bağırsak solucanlarını öldürücü,bağışıklığı uyarıcı,tansiyon düşürücü,terledici,spazm çözücü ve safra salgılatıcı özelliklere sahiptir.

Verem, Shigella dysenteriae, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Escherichia coli, Streptococcus türleri, Salmonella türleri, Campylobacter türleri, Proteus mirabilis türleri, Herpes simplex, İnfluenza B, HIV ve diğer türler, gram negatif ve gram pozitif bakterilerin her iki grubuna karşı etkilidir.

Antibiyotiğe dirençli hastalıkların tedavisinde kullanılan en güçlü bitkidir.Sarımsak dünyada hakkında en fazla araştırma yapılan bitkidir.Diğer pek çok bitkinin aksinevirüslere karşı doğrudan etkilidir.sarımsaktaki pek çok maddenin (allisin, diallil, disülfit, trisülfit vb.) antibiyotik etkisi çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bütün sarımsak dişinden hazırlanan çözeltilerin veya ayrı ayrı bileşiklerin her birinin gram negatif ve g. pozitif bakterilere karşı geniş ölçekli ve sürekli antibiyotik etkinlik sağladığı kanıtlanmıştır.

Bağışıklık sistemini uyarmak, kan basıncını ve kolestrol seviyelerini azaltmak için sarımsak çiğ,

pişmiş, veya kapsül olarak alınabilir.

Etkili bir bakteriyel hastalığı tedavi etmek için ise ya çiğ olarak bütün halde veya özsu olarak alınmalıdır.Burada kişisel deneyimime göre çiğ halde bütün alınması çok daha iyi çünki özsuyunun kokusuna dayanabileceğinizi sanmıyorum.Çiğ sarımsak yada öz suyu mikro organizmalarla doğrudan temasa geçer geçmez mide bağırsak kanalındaki bakterileri öldürür.

Yapılan çalışmalar ve araştırma sonuçları göstermiştir ki,Kriptokok menenjit ve viral ensefalitte,amipli dizanteri,toksaplazma, Cryptosporidium türleri ve pyneumocystis türlerinde başarı ile kullanılabileceği ispatlanmıştır.Tüm bunlardan başka ,yüksek kolesterol,kanser,stres ,yorgunluk,kalp hastalıkları tedavisinde de etkileyici sonuçlar göstermiştir.



Kullanılışı;

taze dişler, koruyucu olarak günde 3 defaya kadar 1 diş yiyin.akut durumlarda bazı klinisyenler günde 3 baş sarımsağa kadar önermektedirler.Besin olarak herşeyin içinde bol bol tüketmek en iyi yöntem bence. Burada öz su kullanımından bahsetmiyorum çünki çok dikkatle kullanılması gerekir.Bir diş sarımsaktan çok az miktarda öz suyu çıkar ama bu çok güçlü ve acı bir ilaçtır,ufak dozlarda bile bulantı ve kusmaya yol açar.

Antibiyotik bitkiler elbette sarımsakla sınırlı değil,ama devamı yarına kalsın.

2 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

GÜZEL BİLGİLERE TEŞEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

Bahsettiğin gibi buda önemliymiş 2 yazınıda print aldım buzdolabına asacağım sağol.