Anti-aging /Mental Zayıflama

Eskisi kadar uyanık olmadığınızı mı hissediyorsunuz yada konsantre olmakta zorluk mu çekiyorsunuz?Yeni şeyler öğrenmek artık daha fazla zamanınızı mı alıyor?
Unutkanlık ve hafıza problemleri,beyinde ki nörotrasmitterler adlı öğrenme ve hafıza ile ilgili kilit kimyasalların üretiminin yavaşlamasıyla oluşur.Beyin yaşlanmasına karşı koymak için beyni destekleyen bazı bitkileri deneyebilirsiniz.Netice almak için bir kaç hafta kullanmanız gerektiğini unutmayın.
Şİmdi size bu bitkilerden biraz bahsedeyim.

Biberiye: Beyinde asetilkolinnin parçalanmasını engellemeye yardım eden kimyasallar içerir. Biberiye,hücreleri serbest radikallerin saldırısından koruyan önemli bir antioksidandır,çay şeklinde veya yapraklarını yemeklere ekleyerek kullanabilirsiniz.
Biberiye mental güç konusunda benim favori bitkilerimden biridir,laf aramızda okulda aldığım yüksek notlar için biberiye'ye teşekkür borçlu olduğumu söylemem lazım ,özellikle sınav dönemi yaklaşınca çayını zevkle içerdim,hafıza da inanılmaz fark yarattığını söylemeliyim.
Yapılan çalışmalarla biberiyenin göğüs kanseri riskini düşürdüğü gösterilmiştir,bundan başka kilo verdirici özelliğide bulunmaktadır.


Bu konudaki diğer bir favori bitkim ise gotu koladır.
Gotu kola: stresle ilgili bozukluklar ve bellek problemlerinin tedavisinde geleneksel olarak kullanılan bir bitkidir.Stres ve bellek sorunları arasında ilginç bir bağ vardır, Sters altındayken vucut,zaman içinde beyin dahil tüm vucudu etkileyebilecek stres hormonları üretir,Stres hormonlarına kronik olarak maruz kalmak beynin bellekten sorumlu hücrelerinde yıkıma sebeb olabilir.Gotu kola beyin hücrelerini serbest radikal hasarlarından korumaya yardım eden antioksidan maddeler içerir.Ayrıca bu bitkinin dolaşım sistemi üzerinde pozitif etkisi vardır.Damar ve kılcal damarları güçlendirerek vucutta kan akışını geliştirir,flebit hastalığının yanı sıra,varislerde ve huzursuz bacak sendromunda kullanılır,Bahsettiğimiz gibi bellek gelişimine yardım eder,vucutta sakinlaştirici bir etkisi vardır,Ayrıca iyi bir balgam söktürücüdür,soğuk algınlığına bağlı tıkanmaları önler.Doğumdan sonra iyileşmeyi hızlandırır perine yırtıklarının çabuk iyileşmesini sağlar.Selülitte etkilidir.
Hamilelik döneminde kullanılmamalıdır,troit hastalarının da kullanması uygun olmaz.
Bende bir dönem huzursuz bacak sendromu için kullanmıştım.Evde hazırlamaktan çok, hazır standart ekstreleri kullanmanızı öneririm.
Tabi anti aging bitkilerimiz bu kadar değil ,Vucudumuzu ve zihnimizi genç tutmaya yardımcı olan pek çok bitki mevcut ama bunlarıda bir başka zamana bırakalım olurmu?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Bitki Cadısı sayfanıza Craft Women sayfasından girdim.
Benim yorumum değilde bir sorum olacak sitemiz bahçesinde ters dut var bunlardan biri yukarı doğru yeni dallar sürdü yani ters dut, düz dut olmaya başlamıştı sonra duruma kapıcı müdahale etmiş. Şimdi benim aklımı karıştıran şey acaba aslında ters dut diye bir bitki yok da bunu insanlar mı bu hale getiriyor.

Eğer biliyorsanız
yayınlanırsa lütfen mail adresimin silinmesi

felmasoglu@hotmail.com

Bitki Cadısı dedi ki...

Merhaba,mail adresinizi silemedim ne yazıkki yorum komple siliniyor,ama isterseniz yorumu komple silebilirim. sorunuzun cevabına gelince,ters dut aşı ile üretim tekniklerinin sonucu oluşur,sarkık dutta deniyor.Aşı yapılırken gözler aşağı bakacak şekilde yapılır böylece göz ters yönde büyür ve dut ters olur,bunun özelliği böyle olmasıdır(Morus pendula)

Adsız dedi ki...

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Adresin silinmesi o kadarda önemli değil.

Adsız dedi ki...

Güzel paylaşım ama en kısa zamanda diğerini de bekliyoruz.